Sa stanovišta, da su nam sujeverja korisna upozorenja čak i kada ih mi nismo ni svesni, možemo se nadati da će nam ona postati još korisnija ukoliko ih racionalno prihvatimo i pokušamo da proniknemo iz kog su to kolektivnog ljudskog iskustva proistekla. Zato evo spiska sujeverja koji se prepliću hiljadama godina u bezmalo svim kulturama čovečanstva (i to još iz tog vremena kad te kulture nisu ni znale jedna za drugu), a na koja treba da obratimo pažnju da ne bismo propustili šansu da sreću koja nas čeka – ugrabimo.

Znak sreće
Znak sreće
 • KUĆNI PRAG I ULAZNA VRATA – granica su koja čuvaju privatnost, ličnu slobodu i harmoniju porodice pa su znaci koji su iz tog smera dolaze vrlo važni. Zato se veruje da je velika sreća ukoliko nam se neka ptica u letu pokakila na vrata, ukoliko je neka nepoznata mačka ulovila miša i ostavila ga pred pragom znači da nas očekuje nasledstvo ili neočekivani dobitak; ako je miš beli to je velika sreća. A ukoliko su se vrata za nama dok smo izlazili iz svoje kuće sama zalupila znak je da smo pošli tamo odakle ćemo sebi doneti dobro.
 • PROZORI –  su simboli ulaska svetlosti i toplote u naš dom, odnosno život i porodicu. Jako je dobar znak koji predvidja veliku sreću ukoliko se prozorsko okno ili vrata od terase sama otvore. To znači da u porodicu stiže prinova, novi prijatelji ili veliki novac. Slično značenje ima i kad se zavesa sama podigne ili padne. Promene koje nastaju treba prihvatiti bez straha jer su one siguran boljitak.
 • SIMS, ODŽAK ILI STREHA – su omiljena mesta na koja kuca sudbina ili ostavlja znake – dobro je ukoliko ptice sleću i traže utočište, a najbolje je kad lastavica gradi svoje gnezdo. To je znak da u porodici vlada poverenje. Pas koji želi da boravi pored naših vrata i mace koje odbijaju da sede tu, pokazuju nam da smo dobro zaštićeni. Ukoliko bi mačka ostala to bi bio znak da tu konstantno ima negativnih vibracija i ona želi da ih neutrališe.
 • ORMANI –  za garderobu su poput gnezda za socijalni deo naše duše. Ukoliko se vrata ormana sama zatvaraju to je dobar znak da smo se sami, ili nas je neko drugi zaštitio od nečijih podlih namera da se upetlja u porodicu.
 • LAMPE ILI SVEĆE – koje trepere kad se upale znak su da igra svetlost u našoj kući i oko nas je dobra vibracija. Takve znake treba iskoristiti i tih dana započinjati novi posao, ili novu vezu.
 • ČAŠA, ŠOLJA ILI TANJIR – koji su ispali ili su se slomili dok smo hteli ili nameravali da ih koristimo znak je da se razbio maler koji bi nas sustigao. Treba obratiti pažnju koju smo osobu hteli da uslužimo – ona nam donosi dobrobit.
 • SUPA, KAFA, VINO – koje se prosulo ili smo ga zbog nekoga prosuli označava veliki dobitak – ukoliko je to neko drugi učinio u našoj kući dobitak će doći preko ili uz pomoć te osobe.
 • BUMBAR – koji uleti u kuću znak je dolaska dobronamernih gostiju.
 • PTICA –  koja je uletela kroz otvoren prozor u našu kuću, kancelariju, auto predvidja veliku sudbinsku zaštitu.
 • ŠIBICA, SVEĆA ILI VATRA U ŠPORETU ILI KAMINU – koju smo zapalili a ona se odmah ugasila znak su da će nam se javiti neko ko nas voli i sa kim treba da izadjemo iz kuće. Sat koji stoji na zidu i prestao je a kuca ili da zvoni, kukuriče, znak je da nas čeka velika promena – selidba u novi stan ili grad ili novi posao. Po onoj staroj – kad vreme zastane čovek treba promenu da prihvati sa radošću i nikako je ne treba odbiti. Ali, treba pomeriti skazaljke da ne stoje pod uglom od 90 stepeni.

Da li vam se dešavaju gore navadene stvari, podelite sa nama vaše iskustvo u komentaru.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Related Posts

One thought on “10 predmeta i znakova sreće

 1. ono vezano za macku bila sma iznenadena kad sma to procitala. imala sma jednu sijamsku macku. kad bi s posla dosla doma cekala bi me na put pa udemo u kucu a kad bi morala ici na posao ili nesto drugo macka bi brzo izasla van. nisam razumjela i nije mi palo na pamet da me cuvala od negativne energije. jedne noci nestala je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ja sam Karlo Letajev, dobro došli na moj sajt. Moj dar da pomažem ljudima, nasledio sam još od predaka iz Belorusije koji su takođe imali moći. Za razliku od drugih, ne koristim opasne i primitivne metode, već savremene tretmane koji se rade na daljinu.
Svi tretmani su 100% provereni i sigurni!

Ukoliko imate problema, kontaktirajte me preko E-MAILA ili FACEBOOKA, jer telefon ne koristim.

Moji profili:


       
Prati me i saznaj svoj lični horoskop:

MOJE BESPLATNE KNJIGE

Crna magija knjiga Test na crnu magiju

SANOVNIK

Izaberi slovo na koje si sanjao/la:

A
B
C
Č
Ć
D
Đ
E
F
G
H
I
J
K
L
Lj
M
N
NJ
O
P
R
S
Š
T
U
V
Z
Ž