10 znakova opasnosti

10 znakova opasnosti

Sem sujeverja vezanih za važne dogadjaje, situacije i stanja, i onih koja su zasnovana na ličnom iskustvu prepoznavanjem povoljnih i nepovoljnih znakova za nas lično, postoji i grupa sujeverja vezana za uredjenje i predmete u domu. I ona sudeći po knjigama mnogih antropologa i psihoanalizičara (medju kojima su i Frojd i Jung) , jesu duboka podsvesna znanja – zapisana u našem genetskom kodu i većina nas iz ljudskog roda ih prihvata i odnsoi se prema njima sa dozom nenamerne radosti ili potmulim strahom – na isti način na koji se miš prene kad ugleda mačku ili se mačka trgne kad ugleda psa.

urok

Bajalice i uroci

Znaci opasnosti:

  1. VRATA koja se zalupe pre nego što smo izašli ili kvaka koja se zaglavila upozorenje su da se ne treba da idemo tamo gde smo naumili.
  2. KLJUČ koji se zaglavi ako dok bismo nekome da otvorimo vrata naše kuće znak je da nam ta osoba ne prija i ne želi nam dobro.
  3. PROZORI kad se sami zatvore upozorenje su da se treba zaštiti od nekoga ko dolazi u naš život.
  4. STAKLO NA PROZORU kad samo pukne upozorava na to da smo se osamili, a pomoć nam je neophodna i ona pristiže pa je treba dočekati – obično se krije u prvoj osobi koja nas poseti ili pozove.
  5. VAZA U KOJOJ SU CVEĆE I VODA ukoliko pukne sama i voda se prospe znak je da smo izbegli veliku tragediju.
  6. STAKLO U RAMU ZA SLIKE ako pukne samo od sebe znak je da osobu čija je slika u rami treba zaštititiili joj treba pomoći.
  7. ORMAN sa garderobom koji se sam otvara ili odškrine znak je da neko spletkari protiv nas.
  8. FIOKA NA RADNOM STOLU ukoliko sama ispadne iz ležišta može značiti neuspeh onoga što se u to vreme radi.
  9. METLA koju uvek treba da drživmo okačenu ili obrnuto sa drškom na dole (da ne dodiruje slamom pod) i iza vrata, ukoliko padne, upozorava nas da neko u prodici nije veran ili odan ili troši novac. Nije dobro ni kad se metli slomi drška, oterasite se ljubazno onih koji vas opterećuju.
  10. OGLEDALO koje pukne samo znak je raskida ljubavne veze ili braka.

 

Da li ste vi do sad imali ovih ili nekih sličnih iskustava?

Pronadji me na Google+

4.75 avg. rating (93% score) - 4 votes
Tagged with:
 

Slični tekstovi:

Postavite pitanje ili komentar ovde