magija preko ogledala

“Svemir je Božje ogledalo, a čovek je ogledalo svemira”.

Rekao je čuveni arapski filozof i naučnik Ibn Al Nasaf (1213-1288). naši preci su odavno shvatili da je ogledalo i odsjaj planova naše duše pa su i sa njime proricali budućnost i  prizivali ostvarivanje svojih želja.

Magično ogledalo

Ogledalo već hiljadama godina unazad ima specifično mesto u magijskoj i religijskoj simbolici. Ono figurira kao simboličan prolaz iz svakidašnje u nesvakidašnju svetu realnost, iz jednog normalnog u jedan preokrenuti univerzum. Ovo odgovara, bez sumnje, onome što je Artur Klark nazvao kapijom zvezda. Ponirući pogledom u taj drugi i drugačiji svet, ljudi su nastojali da vide stvari koje se – u uobičajenim okolnostima nalaze izvan njihovog domašaja. Nastojali su pri tom pre svega da zavire u budućnost, kako bu saznali nešto o svojoj ili tuđoj sudbini.

magija preko ogledala

Ritual u vrtu

U jednom od rituala, primera radi, devojke poste petkom, vezu peškir ili kupuju tkaninu, koja će im kasnije poslužiti kao vrsta obrednog rekvizita. Sam ritual se izvodi u vrtu, pri svetlosti mladog Meseca. Udavača bi dovela muško dete mlađe id 12 godina, ili devojčicu koja još nije imala menstruaciju. Ogrnula bi dete peškirom ili tkaninom (koje bi mu kasnije poklonila), a ispred njega stavila ogledao. Posmatrajući mesečinu u ogledalu, dete je uočavalo simbolične nagoveštaje predstojećoj udaji i budućem izabraniku dotične devojke.

U BUDIZMU I HINDUIZMU

Ogledalo i njegova simbolika prisutni su i u mističkoj literaturi. U budističkoj tradiciji, ogledalo simbolizuje dušu u stanju čistote i prosvetljeni um, dok je u hinduizmu podsetnik da su sve slike i oblici puki odrazi, tvorevina karmičkog stanja i dovijanja misli. Poznati hrišćanki mistik, Grgur iz Nise, piše da, kao ogledalo koje, ako je dobro napravljeno, na svoju uglačanu površinu prima crte onoga ko mu se pokaže, tako i duša očićčena od svih zemlajskih prljavština u svojoj čistoti prima sliku neiskvarene lepote.

Ritual na mesečini

Ovaj ritualje vezan za Vlašku magiju i za istočnu Srbiju. Primer koji je naveden očito govori da za skladan kontakt sa boginjom prirode, zaštitnicom žena, Muma paduri nije potreno ništa više sem vere da postoji. dovoljno je priča se, da devojka u vreme punog meseca izađe napolje noseći u pojasu malo ogledalo. bez svedoka, okrenuta ka svetlu treba a se duboko zagleda u svoj lik sve do trenutka kada on počinje da nestaje pred njenim očima. Tako ona ulazi u svet duhova i prizivajući Muma Paduri izgovara ime određenog muškarca i želju vezanu za njega. U isto vreme pokušava da dočara njegov lik da bi se eventualno izbegla pogrešna identifikacija. Po iskustvu današnje omladine u Timočkoj krajini, ovaj metod mora da upali a potpuna garancija u uspeh je priviđenje – kada se nakon dubokog prodora u nesvesno, u ogledalu umesto lika devojke pojavi lik željenog muškarca.

PODMAĐIVANJE

Veruje se da redovno ogledanje, posebno u vreme Punog meseca donosi večnu mladost i lepotu. Tokom ogledanja treba izgovarati neku mantru ili bajalicu, molitvu vezanu za lepotu i podmalđivanje.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ja sam Karlo Letajev, dobro došli na moj sajt. Moj dar da pomažem ljudima, nasledio sam još od predaka iz Belorusije koji su takođe imali moći. Za razliku od drugih, ne koristim opasne i primitivne metode, već savremene tretmane koji se rade na daljinu.
Svi tretmani su 100% provereni i sigurni!

Ukoliko imate problema, kontaktirajte me preko E-MAILA ili FACEBOOKA, jer telefon ne koristim.

Moji profili:


       
Prati me i saznaj svoj lični horoskop:

MOJE BESPLATNE KNJIGE

Crna magija knjiga Test na crnu magiju

SANOVNIK

Izaberi slovo na koje si sanjao/la:

A
B
C
Č
Ć
D
Đ
E
F
G
H
I
J
K
L
Lj
M
N
NJ
O
P
R
S
Š
T
U
V
Z
Ž