ritual crne magije

Disanje i svest o njemu kao i o procesu upliva energije, hiljadama godina je logika  življenja koja se prenosi i genima i vaspitanjem sa generacije na generaciju napraštaja Dalekog istoka. Meditavno stečeno znanje drevnih Indijanaca i njihovih duhovnih učitelja tvorava Veda, preuzeli su od pre 3000 godina Kinezi, Japanci, Nepalci, Tajvanci… Oni su na osnov te teorije o kontroli energije nadogradjivali slične sisteme koji pomažu pojedincu da se u trenutku slabosti okrene sebi, a ne lekaru i tabletama. Mnogi to čine i danas. Jedan od njih je i Japanac Kacudzo Niši kojeg je bolest u detinjstvu dodatno motivisala da izgradi odbrambeni mehanizam samokontrolom disanja. Izlečivši se dopunio je tradiciju i nesebično je svoje meditativno iskustvo podelio sa svima. Prenosimo vam neke od njegovih vežbi.

disanje-za-smiranje

Vežbu treba izvoditi u uslovima maksimalne i potpune izolacije od izvora zvuka i svetla, i to rano ujutru. Lezite na pod. Ruke leže pored tela sa dlanovima okrenutim ka spolja, prsti su polusavijeni, stopala malo razmaknuta, glava okrenuta blago u stranu. Usta su malo otvorena, jezik priljubljen uz gornje zube, kao pri izgovaranju slova T. Oči su zatvorene. Tako pomažu da se bolje usredsredite. U takvoj pravilnoj pozi za opuštanje, umirite se i pokušajte da ne razmisšljate ni o čemu. Normalizujte disanje  učinite da bude ravnomerno, mirno, plitko, ritmično.

Vežba disanja

Zamislite da ležite u punoj kadi tople vode. Telo oseća lakoću. Zatim, vi ispuštate vodu iz kade. U telu se pojavljuje osećaj težine. Probajte da osetite tu težinu u celom telu. Koncentrišite se na vrhove nožnih prstiju. Zatim lagano obratite pažnju na listove, butine, karlicu, stomak, grudi, podbradak, usne , vrh nosa, čelo. Zamislite kako se sva pažnja usredsredjuje u dubinu mozga. Zatim to putovanje pažnje nastavite i obrnutim redosledom – od mozga ka čelu, nosu, usnama, podbratku, grudima, itd – do vrhova nožnih prstiju. Ponovo preusmerite pažnju sa jednih delova tela na druge , istovremeno ponavljajući u sebi.

  • Moje ruke, noge i celo telo su opušteni ( ponoviti 7-9 puta)
  • Moje noge, ruke i celo telo su opušteni (ponoviti 7-9 puta)
  • Moje noge, ruke i celo telo postaju jako teški i topli  (11 puta)
  • Ja sam potpuno smirena/n (1 put)

Težinu i toplotu u oblastima čela i slepoočnica ne treba stvarati. Ta oblast mora da je opuštena, a pri tome hladna.

Vežba očima

Sada je potrebno koncentrisati pogled na vrh nosa i držati oči u tom iskošenom položaju, a istovremeno napraviti udah – malo zadržavanje duha – i izdah. Prilikom izdaha oči vratiti u normalan položaj.
Ovo ponoviti 9-13 puta, sve dok se ne pojavi osećaj da vaše telo propada. ZZa vreme košenja pogleda, prvih dana može da se pojavi mala glavobolja koja je prolazna. U tom slučaju vreme vežbanja možete malo da skratite. Ali, treba da težite da ga postepeno povećavate.

Vežba vizuelizacije

Posle ovoga se nalazite u stanju kada su opušteni ne samo mišići, već i nervi, psiha. Neophodno je opustiti misli. Potrebno je da što realnije zamislite plavo nebo. Obično se to ne može odmah postići. Zamislite stabla drveća sa zelenom krošnjom. Vaš pogled misaono klizi po stablu odozdo ka gore, dolazi do zelene krošnje iza koje je nebo. Potrebno je samo pogledati malo u stranu od krošnje, a vi ćete videti plavo nebo. Sada se vaš težak zadatak sastoji u tome da predstavu jarko plavog neba neprekidno zadržite, što je moguće duže, pred očima. Na početku će takvo zadržavaje trajati samo 2-3 sekunde.

Uporno, dan za danom., bukvalno u sekundama da produžite ovo vreme. U tim trenucima mozak se koncentriše sa naporom, dolazi od isključenja praktično svih organa, ali se na kraju dostiže opuštanje mišića i nerava. Krakteristično je odsustvo osećaja težine fizičkog tela. Telo kao da lebdi u vazduhu.

Neophodno je i pravilno završiti vežbu – izaći iz stanja opuštenosti, jer nepravilnim izlaskom možete da anulirate sav pozitivan efekat. Prvo što treba da učinite jeste da uspostavite aktivnu vezu izmedju mišića i mozga, da uključite čula. Morate da osetite svaki deo svog tela, da osetite površinu na kojoj ležite, zamislite mesto na kome se nalazite, vratite osećaj vremena. Doslovno, da ponovo uspostavite vezu sa svojim telom i okruženjem. Posle toga treba da se usmerite na aktivan život kome ćete se vratiti odmorni, mirni i srećni i slatko se protegnuti.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ja sam Karlo Letajev, dobro došli na moj sajt. Moj dar da pomažem ljudima, nasledio sam još od predaka iz Belorusije koji su takođe imali moći. Za razliku od drugih, ne koristim opasne i primitivne metode, već savremene tretmane koji se rade na daljinu.
Svi tretmani su 100% provereni i sigurni!

Ukoliko imate problema, kontaktirajte me preko E-MAILA ili FACEBOOKA, jer telefon ne koristim.

Moji profili:


       
Prati me i saznaj svoj lični horoskop:

MOJE BESPLATNE KNJIGE

Crna magija knjiga Test na crnu magiju

SANOVNIK

Izaberi slovo na koje si sanjao/la:

A
B
C
Č
Ć
D
Đ
E
F
G
H
I
J
K
L
Lj
M
N
NJ
O
P
R
S
Š
T
U
V
Z
Ž