Porodične svađe i kako ih izbeći

U svakoj porodici s vremena na vreme dođe do manjih ili većih svadja. Koliko god nastojali to da izbegnemo, samim tim što postoji razlika u godinama, često dolazi do nesuglasica između dve generacije: dece i roditelja. Ako već dođe do svađe, kako se ponašati i doći do rešenja?
porodicne svadje
Porodične svađe najgore posledice ostavljaju po decu.

 

Bez vikanja.

Kada smo uznemireni i iznervirani, kada pokušavamo da dokažemo da smo baš mi u pravu, a ne nailazimo na razumevanje drugih, prvo dobijamo želju da vičemo. Pokušavamo da glasom nadjačamo sve ostale i na taj način pokazujemo svoju nadmoć. Ipak, kontrolisanje takve napete situacije se nikako ne rešava vikanjem. Naprotiv, to doprinosi rasplamsavanju još većih loših strasti. Oni koji vikanje moraju da slušaju, samo žele da se odatle sklone, ili da nadjačaju to. To znači da niko nikoga zapravo ne sluša, nego svako viče svoje viđenje stvari. I tako u nedogled, bez nalaženja zajedničkog jezika. Dakle, koliko god da ste napeti, pokušajte da smanjite ton, i da na mirniji način kažete šta imate.

Bez agresije.

Agresija u smislu bacanja stvari, razbijanja kućnog inventara je još gora od vikanja. Mnogo gora. To sebi nikako ne smete dozvoliti. Time ćete ostale članove porodice samo još više iznervirati, a pored toga će biti i zastrašeni, pa će do rešenja svađe biti nemoguće doći. Da ne pominjemo da, sledeći put kada ne budu delili isto mišljenje sa Vama, neće ni smeti da Vam protivreče jer će se plašiti Vaše agresivne reakcije. To nije dobro jer će samo prividno biti mir u kući, a zapravo će se stvarati jaz među vama.

Nikad pred decom. 

Roditelji ne bi smeli nikada da se svađaju pred decom. Možda se vi svađate oko bezazlene stvari, ali detetu će to izgledati strašno. Biće nesrećno čak i kada se pomirite, jer će misliti da se svađa u svakom trenutku može ponoviti, a njemu to izgleda kao da se više ne volite. Ako se desi da vas nekada zatekne kako se raspravljate, obavezno porazgovarajte sa njim, i objasnite mu da to nije toliko strašno koliko izgleda, da se vi zapravo volite itd.

Ukoliko se brzo reše, svađe ne moraju nužno biti stresne i česte. Najvažnije je da u svakom trenutku pokažete da Vam je do porodice zaista stalo, da iskažete međusobno poštovanje i želju za razumevanjem.

Porodične svađe vrlo često su uzrok i simptom porodičnog prokletstva, pogotovo ako su trajne ili se ponavljaju iznova.

Svađe slabe i uništavaju porodicu i to je upravo cilj nekih zlih ljudi da gledaju propadanje porodice. Ne dozvolite da drugi upravljaju vama i ukoliko imate problema sa čestim svađama i sukobima u porodici, javite mi se i rado ću vam pomoći da rešite vaš problem.

Javite mi se OVDE.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ja sam Karlo Letajev, dobro došli na moj sajt. Moj dar da pomažem ljudima, nasledio sam još od predaka iz Belorusije koji su takođe imali moći. Za razliku od drugih, ne koristim opasne i primitivne metode, već savremene tretmane koji se rade na daljinu.
Svi tretmani su 100% provereni i sigurni!

Ukoliko imate problema, kontaktirajte me preko E-MAILA ili FACEBOOKA, jer telefon ne koristim.

Moji profili:


       
Prati me i saznaj svoj lični horoskop:

MOJE BESPLATNE KNJIGE

Crna magija knjiga Test na crnu magiju

SANOVNIK

Izaberi slovo na koje si sanjao/la:

A
B
C
Č
Ć
D
Đ
E
F
G
H
I
J
K
L
Lj
M
N
NJ
O
P
R
S
Š
T
U
V
Z
Ž