12 otrova u našim domovima II. deo

crna magija

Prošle nedelje sam pisao tekst 12 otrova u našim domovima I deo, evo i nastavka opasnih supstanci na koje nailazimo svakodnevno u našim domovima.

proizvodi za kucu
Proizvodi za kuću

7. PFCs 

(perfluorirane hemikalije) se koriste u neprianjajućem posuđu za kuvanje (teflon) i tkaninama otpornim na mrlje. Dokazano je da PFC mogu biti uzrok oštećenja ploda i tumora. Pokazalo se da ih ima u visokim koncentracijama u mleku doilja.

PRIRODNA ZAMENA: Umesto teflona koristite posuđe od nerđajućeg čelika ili tučene tiganje.

8. PERC

(perkloretilen) se koristi u hemijskom čišćenju, a truje jetru, bugbrege i središnji nervni sistem. Tvrdi se da je kancorogen.

PRIRODNA ZAMENA: kisela voda ili kiseonik u spreju može skinuti mrlje a sirće i voda itekako mogu očistiti odeću da izgleda kao nova.

9. FORMAL DEHID

je jedna od najotrovnijih i najčešćih hemikalija koja može prodreti u organizam a koristi se u stolariji, sapunima, kozmetici, gradjevinskim materijalima, lepkovima, detardžentima, pokućstvu..SZO tvrdi da je formal dehid ekstremno kancerogen.

PRIRODNA ZAMENA: cigle i crepovi (od gline), drveni nameštaj, prirodna kozmetika…

10. TRIKOLOSAN

koji se koristi u antibakterijskim sapunima ali kada se triklosani mešaju s hlorom u vodi iz slavine, stvara se toksični plin hloroform.

PRIRODNA ZAMENA: sapuni sa glicerinom koji se prave vekovima, jak čaj od kamilice, žalfije ili nane koji će se izboriti sa bakterijama, ulje od kantariona i još niz biljaka dokazanih ubica bakterija.

11. HLOR

skoro neizbežan sastavni deo sredstava za čišćenje.

12. AMONIJAK

takodje ugradjen u sanitarne detardžente. Smatra se za oba da su smrtonosni a Agencija za zaštitu okoliša (EPA) otkrila je da su nusprodukti hlora 300.000 puta kancerozniji od hemijskog pesticida DDT.

PRIRODNA ZAMENA: sredstva za čišćenje poput jakog sirćeta od divlje jabuke, ili od groždja, soda bikarbona, sok od limuna i hidrogen.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Related Posts

One thought on “12 otrova u našim domovima II. deo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ja sam Karlo Letajev, dobro došli na moj sajt. Moj dar da pomažem ljudima, nasledio sam još od predaka iz Belorusije koji su takođe imali moći. Za razliku od drugih, ne koristim opasne i primitivne metode, već savremene tretmane koji se rade na daljinu.
Svi tretmani su 100% provereni i sigurni!

Ukoliko imate problema, kontaktirajte me preko E-MAILA ili FACEBOOKA, jer telefon ne koristim.

Moji profili:


       
Prati me i saznaj svoj lični horoskop:

MOJE BESPLATNE KNJIGE

Crna magija knjiga Test na crnu magiju

SANOVNIK

Izaberi slovo na koje si sanjao/la:

A
B
C
Č
Ć
D
Đ
E
F
G
H
I
J
K
L
Lj
M
N
NJ
O
P
R
S
Š
T
U
V
Z
Ž